MÉZÁRUHÁZ

Honey&Go Selyemfűméz 130g

1 143 Ft

Honey&go selyemfűméz

VÁGD ZSEBRE!

Praktikus, hordozható csőrös tasakban. Nagyon népszerű méz. Ízvilága csodálatos, különlegesen zamatos, intenzív illata lélekmelengető, szinte beleborzong az ember az élménybe.

 • Áttetsző, világosbarna árnyalatú
 • Folyékony, kristályosodásra nem hajlamos, 1-2 évig is folyékony marad
 • Ásványi anyagokban gazdag
 • Vitaminokban gazdag
Cikkszám: HGS Kategóriák: , , Címkék: , ,

Selyemfűméz: A lélekmelengető magyar kincs

Fedezd fel a selyemfűméz csodálatos ízvilágát és gyógyító erejét!

Ízvilága és felhasználása

Ennek az igazi magyar mézkülönlegességnek az ízvilága csodálatos, különlegesen zamatos, intenzív illata lélekmelengető, szinte beleborzong az ember az élménybe. Egyedi ízének és
aromájának köszönhetően, a gasztronómiában is sokoldalúan lehet használni, mivel egy természetes és egészséges édesítőszer.

Fogyasztható önmagában, csemegeként, de kiváló ízesítője a teáknak, vagy akár a forró nyári napokon, hűsítő limonádéknak.

A selyemfűméz kiemelkedő tulajdonságai

Jó tárolási körülmények között későn, csak kétéves korában kristályosodik ki. Klinikai kísérletek szerint gyulladás-csökkentés
tekintetében a selyemfű méz a második leghatásosabb mézfajta. A selyemfűméz antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. A mézet használhatjuk köhögés, megfázásos tünetek enyhítésére, torokgyulladás, gyomor- és bélbántalmak, bőrbetegségek, és még sok más betegség kezelésére.

 • Alacsony pollentartalom: A méhek nem gyűjtik a virág porát. Allergiások is bátran fogyaszthatják.
 • Gyulladáscsökkentő: A selyemfűméz segít enyhíteni a gyulladásos tüneteket.
 • Vérnyomásszabályozó: Támogatja a vérnyomás kiegyensúlyozását.
 • Szervezeterősítő: Erősíti az immunrendszert.
 • Késői kristályosodás: Hosszú ideig megőrzi folyékony állagát.
 • Antioxidáns hatás: Védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól.

Gyógyhatásai

Hasznos a következők kezelésére:

 • Köhögés
 • Megfázás
 • Torokgyulladás
 • Gyomor- és bélbántalmak
A selyemfűméz eredete:

A méhek szorgos munkával a selyemfű nektárjából nyerik ki.
A selyemkóró vagy tejelőkóró, illetve selyemfű (Asclepias syriaca) a meténgfélék (Apocynaceae) családjába tartozó selyemkóró (Asclepias) növénynemzetség Magyarországon előforduló egyetlen faja. Észak-amerikai eredetű, eredetileg a textilipar számára hozták az országba, agresszíven terjeszkedő évelő gyomnövény. Mézelőként  kiváló („selyemfűméz”, „vaddohányméz”)

Selyemfűméz elsősorban az alföld (Kiskunsági Nemzeti Park) területéről,  és a gödöllői dombság védett természeti területeiről származik. Selyemkóró virágzása június–augusztus hónapokra tehető. Mivel a homokos talajt kedveli, itt Ásotthalmon nagyobb területeken fordul elő.

Több hektáros saját méhészetünk Ásotthalmon, természetvédelmi terület mellett fekszik. Ezt övezi az a nagy területű vaddohány mező, mely természetes módon, vadon van jelen ezen a területen. A birtokunkon fekvő kis tó melletti tisztáson helyeztük el kaptárainkat, így egyenlő távolságra fekszik tőlük az erdő, a mező, és a tó természetes vize, mely itatásukhoz szükséges.
Mivel vadnövény, biztosak lehetünk benne, hogy mentes a káros anyagoktól. A második leghatásosabb gyulladás-csökkentő mézfajta. Rendkívüli íze miatt ajánlott önmagában, nyers ételek mellé fogyasztani.

Bővebben a mézeinkről itt olvashat: MÉZLEXIKON

VÁLASZTÉKUNK

Nézzen körül webáruházunkban! Válogasson hazai termelésű mézeink közül!

Kiváló minőségű Magyar méz. Honey&Go Selyemfűméz 130gHoney&Go Selyemfűméz 130g
1 143 Ft
Scroll to Top