MÉZÁRUHÁZ

Méhviasz 100g

1 778 Ft

100% TERMÉSZETES MÉHVIASZ
Kozmetikai és hobbi célokra. Idegen anyagot nem tartalmaz, a formáját hengereléssel nyeri el.

Cikkszám: viasz Kategória: Címkék: , ,

A méhviasz a fiatal méhek terméke, melyet a lépek építéséhez használnak fel. A fiatal dolgozók virágport fogyasztva állítják elő, és a potrohuk hasi oldalán lévő viaszmirigyből választják ki apró pelyhek formájában. A méhviasz a kiválasztódáskor teljesen áttetsző, majd miután a méhek rágással képlékennyé teszik, fehér színű lesz. Az általunk is ismert sárgás színét a pollenekben található olajoktól és a propolisztól kapja.
Méhviasz felhasználása, mint kozmetikum:
A méhviasz, egyedi tulajdonságai miatt, ideális összetevője a kozmetikumoknak és szappanoknak. Rendkívül magas az A-vitamin tartalma, amely ösztönzi az egészséges sejtek fejlődését. A méhviasz a bőrbe nem szívódik fel és nem gátolja a bőrlégzést sem. Egy finom védőréteget képez a bőrön, ami megakadályozza a bőr kiszáradását és véd az időjárás hatásaitól. Sejtregeneráló, vérkeringést serkentő, gyulladáscsökkentő, baktériumölő, bőrnyugtató, sebgyógyulást serkentő.
Méhviasz felhasználása, mint méhviaszos csomagoló:
A méhviaszos kendő az alufólia és a Folpack környezetbarát alternatívája. A méhviaszos edénysapka remekül használható az edények lefedésére hűtőben. Szendvicseket, sajtokat és egyéb élelmiszert csomagolhatunk bele. Tisztítása egyszerű, elég egy nedves kendővel letörölni. A meleg vizet és a mosogatógépet nem kedveli. A méhviaszos csomagoló házilag is elkészíthető.
Méhviasz felhasználása, mint gyertya: A méhviasz az egyetlen olyan gyertya, ami tisztítja a levegőt, hisz égetése során negatív ionok szabadulnak fel, melyek megkötik a port, a baktériumokat és az allergén anyagokat a levegőben. A tiszta méhviasz gyertya teljes egészében természetes összetevőkből áll. Mivel a méhviasz olvadáspontja magas, lassan ég, tovább tart. A méznek és a propolisznak köszönhetően hozzáadott illatanyag nélkül is kellemes illatot áraszt. A méhviasz gyertya lángja melegebb, sárgásabb színű, mint a többi gyertyáé.
Sokszor más viasszal keverik, főleg parafinnal, de ezzel a méhviasz gyertya elveszíti az eddig felsorolt jótékony hatását.

VÁLASZTÉKUNK

Nézzen körül webáruházunkban! Válogasson hazai termelésű mézeink közül!

Shopping Cart
Méhviasz 100g
1 778 Ft
Scroll to Top