MÉZÁRUHÁZ

Honey&Go Teázós mézkeverék 130g

1 270 Ft

VÁGD ZSEBRE!

Akácméz és selyemfűméz keveréke.

Teázáshoz kiváló kombináció. Egyedi ízvilága különleges élménnyé teszi a teázást.

 

Cikkszám: HGT Kategóriák: , , Címkék: , ,

Az akácméz és a selyemfűméz keveréke egy igazán különleges ízvilágot hoz létre. Külön-külön is ízletes és zamatos mézek egyedi ízvilággal. Mindamellett jótékony hatásuk is említésre méltó.

Selyemfűméz: Ennek az igazi magyar mézkülönlegességnek az ízvilága csodálatos, különlegesen zamatos, intenzív illata lélekmelengető, szinte beleborzong az ember az élménybe. Egyedi ízének és aromájának köszönhetően, a gasztronómiában is sokoldalúan lehet használni, mivel egy természetes és egészséges édesítőszer. Fogyasztható önmagában, csemegeként, de kiváló ízesítője a teáknak, vagy akár a forró nyári napokon, hűsítő limonádéknak.

A selyemfűméz kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik. Pollentartalma alacsony, mert a méhek nem gyűjtik virágporát. Így allergiások is fogyaszthatják. Gyulladáscsökkentő, vérnyomásszabályozó hatású, szervezeterősítő. Jó tárolási körülmények között későn, csak kétéves korában kristályosodik ki. Klinikai kísérletek szerint gyulladás-csökkentés
tekintetében a selyemfű méz a második leghatásosabb mézfajta. A selyemfűméz antioxidáns tulajdonságának köszönhetően segít megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. A mézet használhatjuk köhögés, megfázásos tünetek enyhítésére, torokgyulladás, gyomor- és bélbántalmak, bőrbetegségek, és még sok más betegség kezelésére.

Akácméz:  Az egyik legismertebb és egyben legkeresettebb magyarországi fajtaméz a víztiszta, halványsárga, néha enyhén zöldes árnyalatú akácméz. A jellegzetes akácvirág illatú méz íze egyáltalán nem domináns, sőt inkább lágy és édes. Magas gyümölcscukor tartalma miatt a világ legkevésbé kristályosodó mézeinek egyike (vagyis sokáig folyékony marad).

VÁLASZTÉKUNK

Nézzen körül webáruházunkban! Válogasson hazai termelésű mézeink közül!

Shopping Cart
Honey&Go Teázós mézkeverék 130g
1 270 Ft
Scroll to Top