MÉZÁRUHÁZ

Édes Virágom Virágméz 900g

3 429 Ft

Kiváló minőségű magyar termelői méz.

 • Aranysárga, sötétsárga és mély árnyalatok jellemzik
 • Ásványi anyagokban gazdag
 • Vitaminokban gazdag
 • Illóolajokat tartalmaz
 • Magas beltartalmi érték

Jellemzően napraforgó és a környező mezők értékes virágainak, gyógynövényeinek nektárjából gyűjtötték méheink. Beltartalmi értéke rendkívül magas. Ásványi anyagokban, illóolajokban, vitaminokban gazdag.

Cikkszám: ÉV9 Kategóriák: , Címkék: , , ,

Virágméz: A természet édes kincse

A virágméz a méhek által gyűjtött nektárból és mézharmatból készülő, aranyló színű, édes, tápláló és sokoldalúan felhasználható édesítőszer. A méhek szorgos munkája során a virágok illatát és a napfény energiáját is becsomagolják minden csepp mézbe. A színe változó, az aranysárga napfénytől a mélyebb, sötétebb árnyalatokig terjed.
Különleges ízét és illatát a nektárt adó növények határozzák meg. A virágméz nem csupán finom csemege, de számos jótékony hatással is rendelkezik.

A virágméz eredete:

A méhek szorgos munkája révén jön létre. A méhek virágról virágra repülve gyűjtik a nektárt, majd a kaptárban tárolják. A kaptárban vízzel, enzimekkel és más anyagokkal dúsítják a nektárt, így alakul ki a méz. A virágméz összetétele évszakonként és tájanként változik, a gazdag környezeti változatosság virágmézünk minden cseppjét egyedivé és különlegessé teszi. Ezért beltartalmi értéke is változatos.

A virágméz értékei:

Igazi kincs a természet ajándéktárából, amely ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag. Természetes cukrokat, fruktózt és glükózt is tartalmaz, melyek energiát adnak a szervezetnek. A sokféle gyógynövény nektárjának köszönhetően immunerősítő, ezért támogatja a szervezetvédekező-rendszerét, és baktériumölő, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

A virágméz jótékony hatásai:
 • Erősíti az immunrendszert
 • Csökkenti a gyulladásokat
 • Javítja az emésztést
 • Segíti a sebek gyógyulását
 • Antibakteriális
 • Enyhíti a torokfájást
 • Energiát ad a szervezetnek

 

A virágméz felhasználása:

Ez a méz sokoldalúan felhasználható. Édesítőszerként teába, limonádéba, vagy akár joghurtba is tehetjük. Sütemények, desszertek ízesítésére is kiváló. Használhatjuk szendvicsekre, palacsintára, gofrira is. Fedezze fel a napfényt, a virágok illatát és a természet csodáját egyetlen csepp virágmézben! A virágméz gyógyhatásai miatt is kedvelt. Helyileg alkalmazva segíthet a sebek gyógyulásában, a torokfájás enyhítésében.

Finom és tápláló élelmiszer, melynek számos jótékony hatása van. Fogyasszunk rendszeresen virágmézet az egészségünk megőrzése érdekében!

A virágméz kristályosodása:

A virágméz hajlamos a kristályosodásra, azonban ez nem ront a beltartalmi értékén és minőségén. Viszonylag hamar, akár egy-két héten belül is elkezdődhet a kristályosodás folyamata, ez függ a tárolástól is. A kristályosodás egy természetes folyamat, a méz magas gyümölcscukor tartalma miatt jön létre. Lassíthatja a megfelelő hőmérsékleten való tárolás, amely 13-20Co között a legideálisabb, napfénytől védett helyen. A kristályosodás visszafordítható, ha 40Co –os vízben (nem melegebb) hagyjuk állni a mézet amíg újra folyékonnyá nem válik.

Bővebben a mézeinkről itt olvashat: MÉZLEXIKON

VÁLASZTÉKUNK

Nézzen körül webáruházunkban! Válogasson hazai termelésű mézeink közül!

Édes Virágom Virágméz 900gÉdes Virágom Virágméz 900g
3 429 Ft
Scroll to Top